31 Ağustos 2014 Pazar

Cilt Lekesi

Cilt Lekesi
Ciltte yalnızca güneşten kaynaklı güneş lekeleri oluşmaz. Yaşlandıkça oluşan ve büyüyen kahverengi lekeler, gebelikte meydana gelen lekeler, sivilcelerin tedavi edilmemesinden ve genellikle sivilcelerin el yordamıyla patlatılmasından kaynaklanan sivilce izleri de cildimizde lekeler olarak yaşanabilmektedir. Bende bu yazımda cilt lekesi nedir, cilt lekesi kremleri işe yarar mı, cilt lekeleri maskesi nasıl yapılır, neden olur gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar. 

Cilt Lekesi Nedir?

Cilt lekesi genç ve yaşlı hemen herkesin yaşayabileceği bir deri hastalığı olmakla birlikte; genel olarak tedavisi mümkün ve etkili yöntemler ile kısa süre içerisinde çözümü bulunabilmektedir. Fakat gerek kozmetik olarak gerekse de herhangi bir hastalık olmasından kaynaklı bu hastalığa mümkün olan en kısa zaman diliminde müdahale edilmesi tedavi açısından önemlidir. Öyle ki; erken müdahale ile kalıcı bir hale getirmeden cilt lekelerini yok etmek gerekir.


Fakat gerekli olan tedavi ve ilaç kullanımı uygun zamanda gerçekleştirilmezse daha ciddi problemler yaşanabilir ve deride kalıcı cilt lekelerine yol açabilir. Bir çeşit deri problemi olarak da bilinen ve kimi insanlarda güneşin de etkisi ile hızla yayılım gösteren kimi insanlarda ise doğuştan yaşlanma anına kadar devam etmekte olan bu hastalık ileri aşamalara ulaşmadan müdahale edilmesi durumunda ölümcül olmamakta ve deri kanserine dönüşmemektedir. 

Pek çoğumuzun cilt beni ve siyah noktalar olarak da sanmakta oldukları ve benzerliği ile dikkat çeken cilt lekeleri deri pigmentlerinin anormal tepkisi sonucu oluşan bir hastalık olarak da bilinmektedir.

Cilt Lekesi Tedavisi


Cilt lekeleriniz çok hızlı artıyorsa veya vücudunuzun büyük bir bölümünde varsa uzman dermatologlardan yardım isteyiniz unutmayınız ki cilt lekeleri hafife alınacak şeyler değildir. Özellikle kozmetik amaçlı satılan leke kremleri vb. leke ürünlerinden uzak durunuz kadınların bu leke zaafiyetini bilen kozmetik firmaları bu durumu suiatimal ederek çok pahalıya ürünler satmaktadırlar. 

Evde cilt lekeleriniz için niacinamid (b3 vitamini)i ascorbic acid (c vitamini)i %10 *%20 arasında laktik asit veya %10 glikolik asit, nar çekirdeği yağı, pirinç kepeği yağı, baobab yağı gibi yağlar kullanabilirsiniz.

Cilt Lekesi İçin Maske


Cilt lekelerinin tedavisi için uygulanabilecek maskelerin başında karbonatlı maske gelmektedir. Karbonat yaygın biçimde diş beyazlatma maksadıyla etkili olarak uygulanan bir ürün olarak cilt beyazlatma ve lekeleri ortadan kaldırmada oldukça başarılı bir malzemedir fakat cildinize doğrudan uygulamak yerine, zeytinyağı, sirke, yoğurt vb. malzemeleri karıştırarak, karbonat maskesinin cilde olan faydasını maksimize edebilirsiniz, karbonat yardımıyla da hem güneş lekeleriniz ve cildinizde bulunan koyu renkli lekelerden kurtulurken, zeytinyağı yardımıyla cildinizi nemlendirebilir, yoğurt yardımıyla gerginleştirebilir ve sirke sayesinde sivilce izleri başta olmak üzere yüzünüzde bulunan pek çok izden arınabilirsiniz.

Karbonat maskesinin hazırlanışı ve uygulanışı oldukça basittir. Bu basit maske cildimizdeki lekeleri yok edecektir.

Cildinizi güzelce temizleyip durulayın ve bir kase içine karıştırdığınız karbonat yoğurt zeytinyağı ve sirke kürünü yüzünüzü tamamen kaplayacak biçimde uygulayınız ve 20 dakika kadar beklettikten sonra cildinizi duru su ile güzelce çalkalayın. Bu bahsettiğim maskeyi günde 2 defaya kadar güvenli bir şekilde gerçekleştirebilir ve eğer akne problemi yaşıyorsanız, akne sorunlarınıza çözüm bulabilir hem de istenmeyen cilt lekelerini yok edebilirsiniz.

Cilt Lekesi yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız sosyal medya hesaplarınızdan yazımı paylaşmayı unutmayın. Soru, görüş ve önerileriniz için de mail atabilir ve ya yazının altına yorum yapabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilişkili olarak;
Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir
Ciltteki Lekeler Nasıl Geçer yazılarımı okumanızı öneriyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder